Uw droomhuis gezien?, Hoe nu verder? Wat moet ik bieden? Hoeveel kan ik lenen? Is het bouwkundig ok? Betaal ik niet teveel?, Wij helpen u verder.

Servicenummer: u belt tegen lokaal tarief    

Wij werken bewust met 1 dienst namelijk de PrestatieGerichte aankoopopdracht.

Prestatie: omdat U natuurlijk de zekerheid wilt dat uw aankoopmakelaar "een prikkel" heeft om voor U het beste resultaat te behalen werken wij met een basistarief van € 995,- + 5% over het onderhandelingsverschil*.

Gericht: die ene woning zoeken en vinden, het voor de eerste maal bezichtigen kan men met behulp van internet tegenwoordig prima zelf regelen. Daarom schakelt u ons pas in zodra het serieus wordt.

 

1 2 3 4 5

Huis kopen in 5 stappen!

1. Intake

Na een korte intake waarbij we uw gegevens en specifieke wensen doornemen wordt de aankoopdracht, afhankelijk van de regio, doorgezet naar de betreffende NVM-makelaar die binnen 24 uur contact met u opneemt.

De aankoopmakelaar maakt in overleg met U de afspraak voor de 2e bezichtiging.

De PrestatieMakelaars werkt met eigen makelaars en heeft ook een samenwerking met makelaars die geheel volgens de werkwijze en principes van De PrestatieMakelaars werken.

2. Bezichtiging

Als u nog geen afspraak heeft gemaakt om voor een 2e maal te kijken dan regelt de aankoopmakelaar de afspraak voor de 2e bezichtiging en bekijkt samen met U de woning en houd rekening met uw specifieke wensen.

Na deze bezichtiging overlegt u met de makelaar of u doorgaat en de verdere aankoopstrategie.

3. Onderhandelen
Na overleg over de aankoopstrategie en voorwaarden zal de aankoopmakelaar de onderhandelijng starten met de tegenpartij en tijdens de onderhandeling veelvuldig met u overleggen over alle aspecten* die in de onderhandeling mee worden genomen.

a. opleveringstermijn, dit i.v.m. verkoop of opzeggen van huur van uw huidige woning
b. eventuele lijst van roerende zaken (bijv. vloerbedekking, gordijnen, verlichting etc.)
c. de ontbindende voorwaarden voor uw financiering
d. eventuele bouwkundige keuring

 

4. Koopovereenkomst

Zodra over alle punten overeenstemming is bereikt, spreken we van een overeenkomst. Al deze voorwaarden en afspraken worden in de "voorlopige koopakte" opgenomen. De aankoopmakelaar zal deze koopovereenkomst met doorspreken U laten ondertekenen.

Binnen de periode van 4 à 5 weken zult u uw hypotheek moeten regelen. Tevens zal een taxatierapport door een onafhankelijke taxateur worden opgemaakt, welke nodig is voor uw financiering.

Wanneer de financiering rond is en aan alle overige ontbindende voorwaarden is voldaan, is het wachten op de notariële eigendomsoverdracht van de woning.

 

 

5. Eigendomsoverdracht

1 à 2 weken voor de eigendomsoverdracht ontvangt u van de notaris een concept van de leveringsakte met de afrekening. Tevens zal het exacte tijdstip van overdracht bekend worden gemaakt.

Op de dag van de overdracht zullen wij samen met u de woning inspecteren, om te bekijken of de woning netjes en volgens de overeenkomst is achtergelaten. Tevens zullen wij de meterstanden noteren zodat u deze kunt doorgeven aan het water- en energiebedrijf van uw keuze.